Ārā pavadītā laika ietekme uz miopijas progresēšanu - Saraniti, Davide Giuseppe (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā uz 25 lapaspusēm. Tas satur 13 attēlus, 5 tabulas un 16 literatūras atsauces. Darba mērķis ir novērtēt āra aktivitāšu ietekmi uz miopijas attīstības kavēšanu. Dati tika iegūti ar jautājumu anketu palīdzību. Rezultāti rāda, ka āra aktivitātes šajā pētījumā nav nozīmīgs faktors, kurš kavē miopijas veidošanos (p<0.05). Nozīmīgs miopijas veidošanās faktors ir iedzimtība.

Thesis is written in English on 25 pages. It contains 13 figures, 5 tables and 16 references. The main aim of this research was to evaluate the impact that the daily activities on the progression of myopia. The data was collected through a questionnaire. The impact of outdoor activity was not a significant factor on the development of myopia, (p>0.05). Myopic progression depended on a genetic factor, such as parental myopia.
The Impact of Outdoor Activities on the Progression of Myopia
Keywords: Optometrija; Myopia; Outdoor activities; Near-vision activities