SIA „SHELL” finansiālās situācijas izvērtēšana un rentabilitātes paaugstināšanas prognozes - Petrova, Olga (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbā tiek analizēta jaundibināta uzņēmuma SIA Shell (kurš nodarbojas ar eļļu un ķīmijas produktu vairumtirdzniecību Latvijā un ir dibināts 2002. gadā) finansiālā situācija. Diplomdarba mērķis ir izvērtēt šī uzņēmuma sasniegtos saimniekošanas rezultātus un izstrādāt ieteikumus, kā tos uzlabot. Līdz ar to ir aprēķināti uzņēmuma stabilitātes, kredītspējas, aprites un citi rādītāji. 2005. gadā uzņēmuma SIA Shell neto apgrozījums sastāda 1 341 098 Ls, kas ir lielāks par iepriekšēja gada neto apgrozījumu par 29,45 %. Pieaugums saistīts ar to , ka uzņēmumam izveidojās veiksmīga sadarbība ar celtniecības un lauksaimniecības uzņēmumiem. 2005.gadu SIA „SHELL” pabeidza ar peļņu 58 242 Ls, kas ir lielāka par iepriekšēja gada peļņu par 158%. Pētījuma periods ir 2003-2005 gadi. Ekonomiskās informācijas apstrādei ir izmantotās tādas metodes un paņēmieni kā: klasiskās metodes – aritmētiskā, starpības, bilanču metode; ekonomiski statistiskās metodes – vidējie lielumi, grafiskās metodes, u.c. Darba kopapjoms ir 55 lappuses. Darba saturā iekļautas septiņas tabulas un pieci attēli. Ir trīs pielikumi (2003.,2004.,2005. gadu pārskati).

This diplomawork is an analysis of the newly founded company in Latvia, SIA SHELL. The company was founded in 2002 and is a wholesaler of oil and chemical products in Latvia. This paper will analyze the companies past financial performance with the goal of advising more methods to improve sales growth and profitability. It is important to analyze the companies ratios of stability, credit, product distribution/turnover and other factors. In 2005, Net turnover for SIA SHELL was 1341098 LVL, which was an increase of more than 29,45% over the previous year. This increase was due to the successful cooperation with the construction and agricultural industries. In 2005, SIA SHELL showed a profit of 58242 LVL, which was more than a 158% increase over the previous year. The analyzed period for this work is 2003-2005. The methods used were classic- arithmetic, comparative and standard balance sheet methods; economically statistic - averaging, graphs, etc. This work consists of 55 pages in total. There are seven tables, five graphs and three attachments... reports for 2003, 2004 and 2005.
Current financial analysis and projection of increased profitability for SIA SHELL
Keywords: Ekonomika