Pirolidīnu sintēze iekšmolekulārā Hofera-Moesta reakcijā - Treijs, Edvards Jānis (Latvijas Universitāte, 2024)
Pirolidīnu un piperidīnu sintēze iekšmolekulārā Hofera-Moesta reakcijā. Treijs E. J., zinātniskā vadītāja PhD Oļesja Koleda. Bakalaura darbs. 55 lpp., 27 attēli, 26 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros izstrādāja Hofera-Moesta reakciju malonskābes monoesteru ciklizēšanai par pirolidīniem un piperidīniem. Iztrādāja sintētisku metodi N-nukleofilu saturošu N acilaminomalonskābju monoesteriem. Hofera–Moesta reakcijai optimizēja fona elektrolītu.

Synthesis of pyrrolidines and piperidines via an intramolecular Hofer-Moest reaction. Treijs E. J., scientific supervisor PhD Olesja Koleda. Bachelor’s thesis. 55 pages, 27 figures, 26 references, 1 appendix. In Latvian. A novel Hofer-Moest reaction for the synthesis of pyrrolidines and piperidines from malonic acid monoesters was developed as part of this course work. A successful synthetic approach was developed for the synthesis of N-tethered nucleophile containing N-acylmanolnic acid monoesters. The supporting electrolyte was optimized for the Hofer-Moest reaction.
Pyrrolidine synthesis via intramolecular Hefer-Moest reaction
Keywords: Ķīmija; ELEKTROSINTĒZE; PIROLIDĪNS; PIESĀTINĀTI SLĀPEKĻA HETEROCIKLI; ELEKTROĶĪMISKĀ DEKARBOKSILĒŠNA; HOFERA-MOESTA REKCIJA