Banku pakalpojumi kā uzņēmuma finanšu resursu vadības instruments - Mutule, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir „Bankas pakalpojumi kā uzņēmumu finansu resursu vadības instruments”. Finansu resursi ir uzskatāmi par uzņēmējdarbības centrālajiem resursiem. Katram uzņēmumam jāpārvalda savas finanses, jāprot tos efektīvāk izmantot un veidot savu stratēģiju finansu resursu piesaistes jomā. Vēl salīdzinoši nedaudz uzņēmumu Latvijā pastiprināti pievērš uzmanību tādiem jautājumiem kā savas naudas plūsmas plānošana, kā arī lielai daļai finanšu pakalpojumu, kas ļauj padarīt efektīvāku uzņēmuma naudas līdzekļu izmantošanu – dažādi automatizēti risinājumi ienākošo klientu maksājumu plūsmas apstrādei, izejošo maksājumu tipu pareiza izvēle, īstermiņa likviditātes vadīšana. Tādēļ autore par diplomdarba mērķi ir izvirzījusi izpētīt banku piedāvātos pakalpojumus, to būtību, problēmas un uzņēmuma ieguvumus no tiem, izdarot secinājumus un sniedzot priekšlikumus banku sniegto pakalpojumu izmantošanai uzņēmuma finansu resursu vadībā.

Diploma’s work research topic is „Bank Services as an Instrument of Company Financial Resources Management”. Financial resources are considered to be the central business resources. Every company should be managed by their own finances, they must be able to more efficiently use and develop their strategy for attracting financial resources. Even a relatively slight enterprise in Latvia increased attention to issues such as their cash flow planning, as well as a large part of the financial services, enabling the company to make more efficient use of funds - various intelligent solutions for the flow of incoming customer payment, processing of outgoing payments types correct choice, short-term liquidity management. Therefore the author of the diploma aims to explore the offered banking services, nature of the problems and the company benefits from them, drawing conclusions and making proposals for banking services provided by the company's financial resource management.
Bank Services as an Instrument of Company Financial Resources Management
Keywords: Finanšu menedžments