Konkureneces tiesību problēmjautājumi Latvijā viesu izmitināšanas sektorā - Pumpiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba „Konkurences tiesību problēmjautājumi Latvijā viesu izmitināšanas sektorā” mērķis ir izpētīt konkrētā tirgus noteikšanu viesu izmitināšanas sektorā. Pašreizējo globālā tirgus un valsts iekšējā tirgus situāciju viesu izmitināšanas sektorā var raksturot kā ar pieaugošu tirgus dalībnieku konkurences palielināšanos. Konkurētspējas jautājums ir aktuāls visiem ekonomikas tirgus dalībniekiem. Autora pētāmais temats uz šo brīdi Latvijā ir aktuāls, jo pašlaik ir tikai viena konkurences tiesību tirgus dalībnieku apvienošanās lieta, kas būtu attiecināma uz viesu izmitināšanas sektoru. Darba tēma Latvijā līdz šim nav tikusi pētīta. Pētījuma rezultātā autors izdara secinājumus attiecībā uz konkrētā tirgus noteikšanu viesu izmitināšanas sektorā, piedāvājot savu redzējumu, kas būtu vērā ņemams, lai turpmāk noteiktu konkrēto tirgu viesu izmitināšanas sektorā, atbilstoši jaunākajā zinātniskajā literatūrā un tiesu praksē ietvertajām atziņām.

The subject of the paper is “Competition law issues in Latvia at the guest accommodation sector” aims to explore the relevant market for guest accommodation sector. The current global market and domestic market situation in the accommodation sector can be described as increasing market participants competition. Competitiveness is a topical issue for all economic market participants. The research is actual at the moment in Latvia, because currently there is only one relevant market competition law merger case, which is related to guest accomodation sector. Topic in Latvia until now has not been studied. The study author draws conclusions regard to the determination of the relevant market for the guest accommodation sector, offering his vision, which would be significant to further establish the relevant market in the accommodation sector, according to the latest scientific literature and jurisprudence.
Competition law issues in Latvia at the guest accommodation sector.
Keywords: Juridiskā zinātne; Konkurences tiesības; Konkrētais tirgus; Viesnīcas; Viesmīlības nozare