Trimdas latviešu ieguldījums Latvijas tautsaimniecībā - Dimante, Džineta (Latvijas Universitāte, 2007)
Anotācija Promocijas darbā „Trimdas latviešu ieguldījums Latvijas tautsaimniecībā” autore apzina un apkopo trimdas latviešu ieguldījumus Latvijas fiziskā un cilvēkkapitāla veidošanā un izanalizē to ietekmi uz tautsaimniecības attīstību pēc neatkarības atgūšanas. Autore analizē ārvalstu investīciju un palīdzības ietekmi uz pārejas ekonomiku, apkopo un sistematizē datus par trimdas latviešu ieguldījumiem Latvijas tautsaimniecībā un atklāj faktorus, kas ietekmēja to apjomus, raksturo intelektuālā kapitāla būtību, analizē tā struktūru un vērtēšanai izmantojamos rādītājus. Darbā ir izpētīti intelektuālā kapitāla novērtēšanas modeļi un izstrādāts trimdas latviešu intelektuālā kapitāla novērtēšanas modelis. Pētījumā izmantotas literatūras studēšanas un analīzes, empīriskās kvalitatīvās un kvantitatīvās pētījumu metodes, kā arī ekspertu aptauja un situācijas analīzes metode.

Annotation In doctoral thesis „Contribution of Latvian Exiles in Economy of Latvia” author studies and summarizes the contribution of Latvian exiles to the formation of the physical and human capital of Latvia and analyses their influence on economic development in the post-independence period. Author reveals the effect of foreign investments and aid on the transition economy, aggregates and systemizes the data on investments by Latvian exiles to Latvia’s economy and reveals the factors that influenced the amounts of said investments, characterizes the essence of the intellectual capital, analyzes its structure and the measures used for its evaluation. Intellectual capital measurement models are studied in the thesis and developed a measurement model for the contribution of intellectual capital of Latvian exiles. Methods of studies and analysis of literature, empiric qualitative and quantitative methods of research, as well as the method of expert survey and case study were used in this research.
Promocijas darbs
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Ekonomika