Aktīvas farmaceitiskas vielas ,,Droperidol” starpprodukta analītiskā izpēte - Vdovičenko, Antons (Latvijas Universitāte, 2009)
Aktīvas farmaceitiskas vielas „Droperidol” starpprodukta analīdiskā izpēte. Vdovičenko A., zinātniskais vadītājs dr. ķīm., prof. Arturs Vīksna, PAS „Grindeks” kvalitātes kontroles laboratorijas vadītāja ķīm. un farm. maģ. Selga Šteinberga. Bakalaura darbs, 46 lappuses, 17 attēli, 9 tabulas, 23 literatūras avoti. Latviešu valodā. DROPERIDOLS, STARPSTĀDIJA, N-[4-(4’-FLUORFENIL)-4,4-ETILENDIOKSIBUTIL]-4-(2’’-OKSOBENZIMIDAZOLINIL-1’’)PIRIDĪNIJA BROMĪDS, ANALĪZES METODES, POTENCIOMETRIJA, ARGENTOMETRIJA, HROMATOGRĀFIJA, RENTGENSPEKTROMETRIJA. Darbā veikta droperidola statpstādijas analītiska izpēte. Tika salīdzinātas vairākas iespējamās analīzes metodes. Ir pierādīts, ka doto droperidola starpstādijas produktu nav iespējams tieši noteikt, izmantojot jonselektīvu un argentometrisku metodes. Ir sagatavotas hromatogrāfijai altenatīvas analīžu metodes, kas pēc attiecīgas validācijas procedūras varētu papildināt vai aizstāt hromatogrāfisko metodi.

Active pharmaceutical substance „Droperidol” intermediate analytical research. Vdovichenko A. supervisor. dr. chem., prof. Viksna A., PJSC „Grindex” quality laboratory director chem., farm., mag. Shteinberga S. Course thesis, 46 pages, 17 figures, 9 tables, 23 literature references. In Latvian. DROPERIDOL, INTERMEDIATE, N-[4-(4’-FLUOROPHENYL)-4,4-ETHYLENEDIOXYBUTYL]-4-(2’’-OXOBENZIMIDAZOLINYL-1’’) PYRIDINIUM BROMIDE, ANALYTICAL PROCEDURES, POTENCIOMETRY, ARGENTOMETRY, CHROMATOGRAPHY, X-RAYSPECTROMETRY. The analytical research of droperidol synthesis was developed in this bachelors work with the various methods. We demonstrate, that it isn’t possible to determinate given intermediate of droperidol synthesis with an ionometry and argentometryc titration methods. Additional alternative methods were prepared for a determination of droperidol synthesis intermediate that may append or replace chromatographical determination.
Active pharmaceutical substance ,,Droperidol” intermediate analytical research
Keywords: Ķīmija