Latvija kā potenciāls ekotūrisma galamērķis. - Metene, Zane (Latvijas Universitāte, 2014)
Šobrīd pasaule pieprasa jauna veida domāšanu, kas ļautu saudzīgi apieties ar dabu, jo tūrisms diemžēl atstāj ļoti lielu negatīvu ietekmi uz vidi. Cilvēks ārpus savas ikdienas vides ir bezrūpīgāks, kas arī noved pie negatīvas ietekmes. Latvija ir valsts ar bagātīgu un salīdzinoši neskartu dabu, tādēļ pastāv milzīgs potenciāls kļūt par ekotūrisma galamērķi. Lai mainītu cilvēku domāšanu kopumā, ir vajadzīgs ļoti daudz iesaistīto un, galvenokārt, informācija kāpēc tas ir vajadzīgs. Darbā izvirzītais mērķis ir - ieteikumu izstrāde Latvijas ekotūrisma produkta izveidei un tā popularizēšanai Latvijā. Bakalaura darba mērķa sasniegšanai galvenie izvirzītie uzdevumi: •Ekotūrisms un tā elementu teorētisko nostādņu izpēte; •Ekotūrisma vietas Latvijas tūrisma attīstības plānā 2014.-2020.gadam analīze; •Ekotūrisma globālo un Latvijas statistisko datu analīze; •Pašreizējā ekotūrisma izpratnes analīze Latvijā; •Latvijas potenciālā ekotūrisma piedāvājuma un tā virzīšanas analīze

Currently the world requests a new cast of mind, that would allow to treat the nature more gently, because the tourism is leaving a very negative impact on the enviroment. Outside of their everyday enviroment people are likely to be more careless, which leads to this negative impact. Latvia is a country with a rich and intact nature, therefore there is a huge potencial for Latvia as a ecotourism destination. To change the way of thinking, there should be a lot of involved ones, and mainly the information about why we need it. The objective of this research is – Create recommendations for Latvian ecotourism product development un its promotion in Latvia. The most important tasks for achieving the objective: •Ecotourism and its elements theoretical aspect research; •Ecotourism placein Latvian Tourism Development Plan 2014 to 2020 analysis; •Global and national ecotourism statistical analysis; •Current awareness of ecotourism analysis in Latvia; •Latvias potential ecotourism products
Latvia as a potencial ecotourism destination.
Keywords: Vadībzinātne