Pacientiem droša vide intensīvās terapijas nodaļā reģionālajā slimnīcā - Salmane, Renāte (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma - “Pacientiem droša vide intensīvās terapijas nodaļā reģionālajā slimnīcā”, izvēlēta, jo mūsdienās medicīna ir attīstījusies, bet, diemžēl, daļa jautājumu, kuri saistīti ar pacientu drošību, nav atrisināti un aprūpes procesa laikā notiek kļūdas. Darba mērķis ir izpētīt, kā tiek organizēta pacientiem droša vide intensīvās terapijas nodaļā reģionālajā slimnīcā. Darba pētījuma jautājums ir: Kā tiek organizēta pacientiem droša vide intensīvās terapijas nodaļā reģionālajā slimnīcā? Saistībā ar izvēlēto darba tēmu tika apskatīta pieejamā literatūra par pacientu drošas vides organizāciju intensīvās terapijas nodaļā un intensīvās terapijas nodaļas vides apskats. Pētījumā ir izmantota kvalitatīvās pētniecības metodes – intervija un novērošanas protokols. Tika intervētas un novērotas 5 strādājošas māsas reģionālās slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā. Pētījums notika X reģionālās slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā. Darbs sastāv no 5 nodaļām, 7 apakšnodaļām, 4 pielikumiem. Darba apjoms ir 60 lpp. un darbā izmantoti 40 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: droša vide, intensīvās terapijas nodaļa, pacientu drošība.

The topic of bachelor work is „Patients’s safe environment in intensive care unit in regional hospital” is chosen because the medicine has developed nowadays, but unfortunately many issues related to patients’s safety have not been solved and errors occur during the healthcare process. The main goal of paper is to investigate the organization of patients’s safety in intensive care units in regional hospital. The question of research is: How patients’s safety is organized in intensive care unit in regional hospital? In relation to chosen topic of paper the available literature about patients’s safety organization in intensive care unit in regional hospital and overview of the intensive care unit’s environment were examined. For the research have been used quantitative research methods – an interview and a follow – up protocol. Have been interviewed five nurses who work in intensive care unit of regional hospital. The research revealed in intensive care unit of X regional hospital. The paper consists of 5 chapters, 7 subchapters, 4 attachments. Paper consists of 60 pages and there are 40 references used in this paper. Key words: safe environment, intensive care unit, patients’s safety.
Patients’s Safe Environment in Intensive Care Unit in Regional Hospital
Keywords: Medicīna; droša vide; intensīvās terapijas nodaļa; pacientu drošība; māszinības