Kempdeividas sistēma un tās atspoguļojums Padomju Latvijas presē (1967 – 1978) - Stalidzēna, Dārta (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Kempdeividas sistēma un tās atspoguļojums Padomju Latvijas presē (1967 - 1978)”. Darba mērķis ir izpētīt informāciju, kas ir saistīta ar Kempdeividas sistēmas izveidi un attīstību, veikt tās kritisku apskatu Latvijas tā laika pieejamajos preses izdevumos Cīņa un Padomju jaunatne. Pētījuma rezultāti liecina, ka Padomju Latvijas presē tika atspoguļots vienpusējs viedoklis par Kempdeividas sistēmas izveidi un attīstību, kas, no vienas puses norāda uz PSRS ģeopolitiskajām interesēm, no otras - uz komunisma 70. gadu ideoloģiskajām nostādnēm. Atslēgvārdi: Kempdeividas sistēma, Ēģipte, Izraēla, ASV, PSRS, ANO.

Bachelor thesis subject deals with Camp David Accords as it is reflected in mass media of Soviet Latvia during the period from 1967 to 1978. The aim is to guess the information provided by Soviet Latvia’s mass media, the newspapers Cīņa (Fight) and the Padomju jaunatne (Soviet youth). The research results show that a single-minded view of the Camp David establishment and development is reflected in the mass media of Soviet Latvia. It followed established ideological framework and reflected the U.S.S.R. political interests in the Middle East and North Africa region. Keywords: Camp David Accords, Egypt, Israel, USA, USSR, UN.
Camp David Accords as it is Reflected in Mass Media of Soviet Latvia during the Period from 1967 - 1978
Keywords: Āzijas studijas