Datu integrācija Microsoft Azure mākoņvidē - Vonogs, Lauris (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt pieejamos Azure mākoņvides resursus datu integrācijai, kā arī, salīdzināt izveidotās datu integrācijas diviem scenārijiem - virtuālai datu integrācijai un datu noliktavas datu integrācijai, pēc pieciem laba mākoņrisinājuma dizaina principiem. Mērķa sasniegšanai tika izveidoti divi autora izdomāti scenāriji, abiem datu integrācijas arhitektūras veidiem, kuriem darba autors veidoja datu integrāciju risinājumus izmantojot Azure piedāvātos resursus. Izveidotās datu integrācijas vēlāk tika apskatītas pēc pieciem laba mākoņrisinājuma dizaina principiem. Bakalaura darba beigās autors apkopoja iegūto informāciju gan par Azure piedāvātiem datu integrācijas resursiem, gan arī par datu integrācijas arhitektūrām, un piedāvāja savas rekomendācijas.

DATA INTEGRATION USING MICROSOFT AZURE CLOUD SERVICES The aim of the Bachelor thesis is to investigate the available Azure cloud resources for data integration, as well as to compare the created data integration for two scenarios - virtual data integration and data warehouse data integration, according to five Well-Architected Framework pillars. To achieve this goal, two scenarios devised by the author were created for both data integration architectures, where the author created data integration solutions using the resources offered by Azure cloud service. The created data integrations later were analyzed using five Well-Architected Framework pillars. At the end of the bachelor's thesis, the author summarized the information obtained both on the data integration resources offered by Azure and on the data integration architectures, and offered his recommendations.
Data integration on Microsoft Azure
Keywords: Datorzinātne; Azure; mākoņvide; datu integrācija; virtuālā datu integrācija; datu noliktava