Vadības metodes analīze un tās pilnveidošanas iespējas arhitektūras pakalpojumu uzņēmumā. - Deružinska, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Vadības metodes analīze un tās pilnveidošanas iespējas arhitektūras pakalpojumu uzņēmumā”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt vadības nozīmi, un projekta vadības metodes, lai noskaidrotu, piemērotāko projektu vadības metodi arhitektūras pakalpojuma uzņēmumā. Pirmajā nodaļā darba autore tika pēta vadības nozīmi, vadības funkcijas, projekta vadības metodes. Otrajā nodaļā tika noteiktas arhitektūras pakalpojumu uzņēmuma ārējas un iekšējas vides faktori. Pētījuma laikā tika noteiktas projektu efektivitātes ietekmējošie faktori, un piemērotākā projektu vadības metode un izstrādāti secinājumi un priekšlikumi darba efektivitātes palielināšanai un projekta īstenošanai noteiktā laika posmā. Bakalaura darbs sastāv no 76 lapām, tajā ir iekļauti 8 tabulas, 22 attēli un 5 pielikumi. Darbā tika analizēti 52 literatūras avoti.

The topic of the bachelor's thesis is “Analysis of the management method and its improvement possibilities in the architectural services company”. The aim of the bachelor thesis is to study and analyze the importance of management and project management methods in order to find out the most suitable project management method in an architectural service company. In the first chapter, the author of the work studied the meaning of management, management functions, project management methods. In the second chapter, the factors of the external and internal environment of the architectural services company were determined. During the research, the factors affecting project efficiency were determined, and the most suitable project management method was developed, as well as conclusions and proposals for increasing work efficiency and project implementation in a certain period of time. The bachelor thesis consists of 76 pages, includes 8 tables, 22 figures and 5 attachments. 52 literature sources were analyzed in the work.
Analysis of the management method and its improvement possibilities in the architectural services company.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; vadība; vadības funkcijas; projekts; projektu vadības metode; projektu ietekmējošie faktori