Nepilngadīgais kā cietušais kriminālprocesā - Puriņa, Karīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba tēma: Nepilngadīgais kā cietušais kriminālprocesā. Pētījuma gaitā tika konstatētas vairākas problēmas nepilngadīgā cietušā institūtā, kas norāda uz nepilnībām likumos un noved pie nepilnvērtīgas un nekorektas cietušā tiesību izmantošanas.Pētījuma mērķis ir atrast iespējamos problēmjautājumus nepilngadīgā cietušā institūtā un rast to iespējamo risinājumu, kas sekmētu nepilngadīgā cietušā institūta attīstību.Pētījumā iegūto secinājumu īstenošanas rezultātā tiek panākta nepilngadīgā cietušā institūta pozitīva attīstība ne tikai uz pašu nepilngadīgo cietušo, bet arī uz sabiedrību kopumā, kas sekmē labvēlīgas vides izveidi. Atslēgvārdi: nepilngadīgai, bērns, cietušais, pārstāvība, kriminālprocess, izmeklēšanas darbības, tiesības.

Subject of the work: Underaged as a victim in criminal process. During the research were detected multiple problems in the underaged victim institute, which indicates gaps in law and leads to deficent and incorrect use of victim rights. The aim of research is to find possible problem issues in the institute of underaged victim and to find possible solutions which would facilitate underaged victim's institute developement. Positivive developement of underaged victim's institute is reached in the implementation of conclusions made during the reserch and not only underaged victim, but the whole society developement which contributes a positive environment developement. Key words: underaged, child, victim, representation, criminal investigation, law.
Underaged as a victim in criminal process
Keywords: Juridiskā zinātne