Latvijas Republikas Valsts kontroles funkcijas un to novērtējums. - Podniece, Sandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā pētīta Valsts kontrole vēsturiskās attīstības perspektīvē, salīdzinot un vērtējot tās regulējumu un funkcijas vairākos laika posmos. Analizējot attīstības gaitu, aplūkota arī Krievijas budžeta kontroles attīstība, pievēršot uzmanību tās pirmsākumiem. Valsts kontroles funkcionālais institūts gadu gaitā ir gan saglabājis pagājušā gadsimta divdesmito gadu iezīmes, gan ticis pilnveidots un papildināts. Par šī darba mērķi tika izvirzīts salīdzināt un konstatēt līdzīgās nianses ar sākotnējiem institūta regulējumiem, kā arī aplūkot laika gaitā radušos papildinājumus. Bez tam uzmanība pievērsta arī Valsts kontroles regulējuma trūkumiem spēkā esošajā likumā un piedāvāti tā uzlabojumi. Atslēgvārdi: budžeta kontrole, Latvija, Krievija, likumi, vēsture, attīstība.

Bachelor’s work explored the historical development of The State control, comparing and assesing its regulation and function in severel points of time. Also looked evelopment of Russia's budgetary control to analyze the progress of the institution, focusing on its origins. Institute of the State control over the years has been saved the twenties of the last century features and has been developed and improved. For the purpose of this work was set to compare and find out similar shades of the original regulation of the institute, as well as look additions over the time. Attention is turn on the State control regulations weaknesses in the existing law and proposed improvments. Tags: budget control, Latvia, Russia, laws, history, evolution.
State Control function and their assessment of the Republic of Latvia.
Keywords: Juridiskā zinātne