Profesors Vilhelms Burkēvics - Latvijas Universitātes rektora pienākumu izpildītājs - Vēliņa-Švilpe, Ilona (Latvijas Universitātes Bibliotēka, 2017)
Rakstā sniegts ieskats LU prof. Vilhelma Burkēvica dzīves gājumā, atspoguļojot viņa zinātnisko, pedagoģisko darbu LU, kā arī ieguldījumu latviešu izglītības un kultūras veicināšanā emigrācijā Vācijā (1944-1951) un Kanādā (1951-1967). Neilgs, bet ļoti būtisks posms prof. V. Burkēvica darbā bija 1944. gada septembris, kad viņš uzņēmās LU rektora pienākumu izpildi, vēlāk šos pienākumus nododot LU prof. Augustam Ķešānam.
Raksts iekļauts LU Bibliotēkas veidotajā virtuālajā izstādē "Pēc diviem mirkļiem 100 gadi: rektoru galerija."
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; Vēsture - Latvijas Universitāte; Latvijas Inženieru biedrība; Toronto Latviešu tautas augstskola; Korporācija "Fraternitas Vanenica"; Augusts Ķešāns; Rektori - Latvijas Universitāte; Zinātnes vēsture - Latvija