Latvijā audzēto kartupeļu šķirņu cietes sastāva izvērtējums - Ūbele, Dārta (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā ir iekļauts literatūras apkopojums par kartupeļu ķīmisko sastāvu, cietes sastāvu un īpašībām. Eksperimentāli ir noteikts cietes daudzums dažādās Latvijā audzētās kartupeļu šķirnēs un veikts cietes sastāva izvērtējums, kas ietver amilozes daudzuma noteikšanu dažādu kartupeļu šķirņu cietēs.

The paper includes a summary of the literature on the chemical composition of potato, starch composition and properties. In the experimental part it is determined quantity of starch and made an assessment of starch composition, which includes determination of amylase in varieties of potato starch.
Evolution of Strach composition of potato varieties grown in Latvia
Keywords: Ķīmija