Nebanku kredītu attīstība un to perspektīvas Latvijā - Vasiļjevs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs paredz ātro kredītiestāžu piedāvājuma izpēti, kredītportfeļa analīzi, kredītu kvalitātes analīzi un darba autora skatu uz nebanku kredītiem. Mūsdienās nebanku kredītu nozarē ir daudz uzņēmumu, kuri piedāvā savus pakalpojumus. Nozare nav tik sen izveidota, līdz ar to, ir acīm redzami trūkumi, kuri ir jāuzlabo, lai tirgus attīstība būtu straujāka un efektīvāka. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz teorētiskām atziņām un balstoties uz oficiālo statistiku, izpētīt nebanku kredītiestāžu attīstību Latvijā, izvērtēt tirgus no dažādam pusēm un sniegt priekšlikumus, lai uzlabotu nebanku kreditēšanas nozari. Bakalaura darba mērķa sasniegšanai, darba autors izmantoja tādas pētījuma metodes, kā monogrāfiskā (izmantotās literatūras apskats un analīze), dedukcijas analīze (likumdošanas analīze), statistiskā datu apstrādes metode, kā arī eksperimentālā pētījuma metode (pierāda cēloņsakarības starp parādībām). Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļam, 6 apakšnodaļam, secinājumiem un priekšlikumi, kas sevī ietver 55 lapaspuses, 2 tabulas, 23 attēlus, 1 grafiku un 1 pielikumu.

The present bachelor paper provides the research about quick loan company offers, the analysis of loan portfolios, loan quality analysis and the authors view on non-bank loans. There are plenty of companies, which offer their services in non-bank loan sphere nowadays, but still, this sphere is obviously young, what provides the existence of several disadvantages, which will be corrected, according to the successful market development. The purpose of the bachelor paper is to analyse non-bank loan institutions, according to the theoretical sources and official statistics, to estimate the market from the different sides and to provide proposals, which should improve the sphere of non-bank loaning. To succeed the purpose of the present bachelor paper, the author of it used following methods, which are: Monographic method (the analysis of theoretical literature), deduction analysis method (the analysis of legislation and law), statistic data processing method, and experimental research method (to prove the causal link between phenomena). The present bachelor paper consists of the introduction, 3 chapters, conclusions and suggestions. Bachelor paper consists of 55 pages, 2 tables, 23 images, 1 graph and 1 appendix.
Non-bank loan development and perspective in Latvia
Keywords: Ekonomika; kredīta ņēmējs; kredīta dēvējs; nebanku kredīti; aizdevums; kredītportfelis