Digitālās platformas izveide tamborēšanas tradīciju saglabāšanai un meistaru apvienošanai - Kopmane, Baiba (Latvijas Universitāte, 2025)
Maģistra darba mērķis ir piedāvāt iespēju jebkuram interesentam apgūt jaunu rokdarbu veidu - tamborēšanu. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, maģistra darba ietvaros tika veikta esošās situācijas analīze par tamborēšanas attīstību, veikta empīrisko datu vākšana, lai noskaidrotu iedzīvotāju attieksmi un interesi par rokdarbiem, īpaši izceļot tamborēšanu. Pētījuma rezultātā tika noteikta pamatproblēma, kas saistīta ar tamborēšanas prasmju pazušanu un projekta vispārējais mērķis – veicināt tamborēšanas tradīciju saglabāšanu. Pēc iegūto rezultātu datu analīzes, tika izvirzīta konkrēti risināma problēma – mazs tamborēšanas prasmju apguves piedāvājums. Konkrētās problēmas risināšanai tika izvirzītas 3 alternatīvas. Pamatojoties uz noteikto konkrēto problēmu, tika izvirzīts projekta konkrētais mērķis – paplašināt tamborēšanas prasmju apguves piedāvājumu vismaz par vienu jaunu iespēju līdz 2027.gada 1.janvārim. Pēc izvirzīto alternatīvo izvērtēšanas, izdevīgākajai alternatīvai- tamborēšanas un meistaru vienotas digitālā platformas izveide, - izstrādāta projekta rokasgrāmata. Atslēgas vārdi: projekta vadīšana, tamborēšana, projekta rokasgrāmata, digitālā platforma.

The aim of the master's thesis is to offer an opportunity for anyone interested to learn a new craft – crochet. To achieve the set goal, the master's thesis includes an analysis of the current situation regarding the development of crochet, along with the collection of empirical data to determine the public's attitude and interest in crafts, particularly highlighting crochet. The study's results identified the main issue related to the loss of crochet skills, and the overall goal of the project is to promote the preservation of crochet traditions. Based on the analysis of the obtained results, a specific problem was identified – the limited availability of opportunities to learn crochet skills. To address this problem, three alternatives were proposed. Based on the identified problem, the specific goal of the project was set – to expand the opportunities for learning crochet skills by at least one new option by January 1, 2027. After evaluating the proposed alternatives, the most beneficial option – the creation of a unified digital platform for crochet and artisans – was selected, and a project manual was developed for its implementation. Keywords: project management, crochet, project manual, digital platform.
Creation of a digital platform for the preservation of crocheting traditions and the unification of masters
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Projektu vadīšana; Tamborēšana; Projekta rokasgrāmata; Digitālā platforma