Nodokļu sistēmas Baltijas valstīs: to efektivitāte un konverģences iespējas - Ozoliņš, Klāvs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Nodokļu sistēmas Baltijas valstīs: to efektivitāte un konverģences iespējas” aplūkotas Baltijas valstīs pastāvošās nodokļu sistēmas, tajās ietilpstošie nodokļi un to ietekme uz kopējiem nodokļu ieņēmumiem. Bakalaura darba mērķis ir izzināt, kādi nodokļu sistēmu ietekmējošie faktori palielina nodokļu ieņēmumus, tādējādi uzlabojot ekonomisko situāciju valstī, un kādi pasliktina – veikt nodokļu sistēmu efektivitātes analīzi. Darba aktualitāte ir liela, jo pēdējās desmitgades laikā Baltijas reģionā nodokļu sistēmas ir ietekmējuši daudzi sociāli un ekonomiski faktori, kuru izvērtēšana un aprakstīšana ir nepieciešama. Lai izvirzīto mērķi sasniegtu, izmantotas šādas pētniecības metodes: teorētiskās literatūras studijas un gūto atziņu analīze, aprakstošā metode un regresīvā analīze. Darba pamatteksts izklāstīts 59 lapaspusēs, tajās iekļautas 3 tabulas, 11 attēli un 5 formulas. Tā izstrādē izmantoti 52 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: nodokļu sistēmas, Baltijas valstis, efektivitāte, konverģence

Bachelor paper “Tax systems in Baltic States: their efficiency and chances of convergence” describes tax systems effective in the Baltics, taxes included in them and the effect of each tax income on general tax revenue. The goal of this paper is to explore, which factors affecting tax systems increase general tax revenue, thus improving situation in state’s economy, and which worsen the situation. The topicality of the bachelor paper is great, because during the previous decade tax systems in Baltic States have been influenced by different economical and social factors. Such influence must be evaluated. To reach the set goal, author has exploited such research methods: studies of theoretical literature and description of gained knowledge, descriptive method and regressive analysis. The body of the paper is laid out on 59 pages. There have been included 3 tables, 11 graphs and 5 formulas. During the development of the bachelor paper there had been used 52 units of literature. Keywords: tax systems, the Baltic States, efficiency, convergence
Tax systems in Baltic States: their efficiency and chances of convergence
Keywords: Ekonomika