Dabas resursu nodokļa piemērošana un administrēšana - Semjonova, Marija (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba mērķis ir uz dabas resursu nodokļa saistītas likumdošanas analīzes pamata izprast atjaunināto Dabas resursu nodokļa piemērošanas politiku un izstrādāt priekšlikumus dabas resursu nodokļa administrēšanas un pielietošanas pilnveidošanai. 2005.gadā pieņemtais likums “Par dabas resursu nodokli” sekmē videi kaitīgu preču, izlietota iepakojuma un nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanu; veicina ilgtspējīgas attīstības stratēģiju tautsaimniecībā un realizē vidi saudzējošu politiku Valstij jāatbalsta no budžeta līdzekļiem to uzņēmumu attīstību un paplašināšanu, kas piedāvā atkritumu pārstrādes un reģenerācijas pakalpojumus atbilstoši Eiropas Savienības un Latvijas normatīvo aktu prasībām.

The work Purpose is– on the basis of the analysis of the legislation connected with the tax to natural resources to understand the new policy of use of the tax to natural resources and to develop offers for improvement of function of administration and use of the tax to natural resources. The law accepted in 2005 „About the tax to natural resources” positively influences service of the goods harmful to the nature; keeps development of long-term strategy in a national economy and realises the policy preserving natural resources. The country should keep development of those enterprises which offer services in processing of a waste in conformity with requirements of statutory acts of the European Union and the Latvian republic from budgetary funds.
Nature resources tax applying and administration
Keywords: Finanšu menedžments