Eiropas Savienības pilsonības koncepcijas ietekme uz Savienības tiesību materiālās darbības sfēras paplašināšanu - Vasiļjeva, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba mērķis bija identificēt Savienības pilsonības jēdziena konstitucionālo ietekmi uz kompetenču sadali starp Savienību un Dalībvalstīm; noteikt robežu, atrast alternatīvu pārrobežu elementa prasībai, kā arī identificēt iespējamus risinājumus apgrieztās diskriminācijas problēmai.

The aim of the present paper was to identify the constitutional effect of the Union citizenship provisions on the overlap of competences between EU and Member States; to find and alternative approach to the rights of Union citizens, which does not require a cross- border element; to find solutions for curing the reverse discrimination.
Impact of introduction of the concept of EU citizenshipon material scope of rights of free movement of persons
Keywords: Juridiskā zinātne