Karjeras izaugsme un dzimums Latvijā un Somijā - Lūse, Mairita (Latvijas Universitāte, 2009)
Šī bakalaura mērķis ir noskaidrot dzimuma ietekmi uz karjeru Latvijā un Somijā. Darbā aplūkota dzimumu līdztiesības vēsturiskā attīstība abās valstīs, atšķirības mūsdienu darba tirgū, ģimeņu ar maziem bērniem vieta darba tirgū, izglītības ietekme uz karjeras izaugsmi, kā arī citi faktori, kas palīdz noteikt dzimuma ietekmi uz karjeru. Darba gaitā izmantoti Latvijā un Somijā līdz šim veiktie pētījumi, kuri iepriekš nav tikuši salīdzināti, abu valstu centrālo statistikas biroju sniegtie dati, kā arī valstu politikas dokumenti.

The aim of bachelor thesis Career Development and Gender in Latvia and Finland is to research gender’s influence on career in Latvia and Finland. Some of the topics covered in the paper are historical development of gender equality, differences in labor market, the situation of families with small children in labor market, as well as influence of education on career development. Materials used in research include researches done till now in Latvia in Finland, whitch are not compared between themselves, the date provided by Central Statistical Bureaus of both countries and policy documents.
Career Development and Gender in Latvia and Finland
Keywords: Valodniecība