Stress darbavietā un tā mazināšanas iespējas SIA CENTRUM EUROPA. - Bistrova, Alīna (Latvijas Universitāte, 2019)
Stress darba vietā ir aktuāla problēma, ko pierāda veikto pētījumu rezultāti, ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Stresa pārvaldība darba vietā var ievērojami samazināt izmaksas, kas ir saistītas ar psihoemocionālajiem darba vides riska faktoriem. Bakalaura darbā tiek aprakstītas populārākās teorijas un aktuālākā informācijas, kas ir saistīta ar stresu, tā cēloņiem un sekām darba vietā un ārpus tās. Teorētiskās literatūras analīzes laikā tika analizētas populārākās metodes stresa līmeņa samazināšanai darba vietā. Bakalaura darba pētījumā tika pielietota metode: informatīvo materiālu par stresu un tā pārvarēšanas metodēm ieviešana. Veikti divi mērījumu, kuru rezultāts ir darbinieku stresa līmeņa samazinājums par 17%, bet nevar viennozīmīgi apgalvot, ka izmaiņas ir radušās tikai izmatotās metodes ietekmē.

Nowadays stress at work is a real concern. Studies conducted worldwide support relevance of this problem. Workplace stress management can considerably lower expensed that are caused by related risks. This bachelor thesis addresses theories that determine the source of stress, its consequences and the means of alleviating it. Therefore several studies on mitigating stress levels have been examined. The following method has been employed — development of informational materials on the topic of stress and solutions to overcoming it. These materials have been presented to employees in order to determine their stress levels. Two measurements have been taken, before and after the presentation of informational materials. Results indicate a decrease in levels of stress among the workers, these changes are not solely due to the employed method.
Stress in workplace and its decreasing possibilities in LLC CENTRUM EUROPA company.
Keywords: Vadībzinātne; stress darbā; stresa cēloņi; stresa līmenis; PSM25