5 - 6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes attīstības sekmēšana zīmēšanas procesā - Krieviņa, Vita (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba autore Vita Krieviņa, darba vadītāja Dr. paed. Antra Randoha. Kvalifikācijas darba tēma ir “5-6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes attīstības sekmēšana zīmēšanas procesā”, kvalifikācijas darbam ir 33 lappuses, darbā ievietotas 2 tabulas un 10 attēli, 1 pielikums un izmantoti 29 literatūras avoti. Pētījuma mērķis: Teorētiski analizēt un praktiski pētīt 5-6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes attīstības sekmēšanu zīmēšanas procesā, izstrādāt rekomendācijas pirmsskolas skolotājiem 5-6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes attīstības sekmēšanai zīmēšanas procesā. Atslēgas vārdi: rakstītprasme, pirmsskola, zīmēšana Pētījuma izvirzītie uzdevumi: 1.Analizēt pedagogu un psihologu teorētiskās atziņas par rakstītprasmes attīstības sekmēšanu zīmēšanas procesā 5 - 6 gadus veciem bērniem; 2.Izpētīt 5 - 6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes attīstību sekmēšanu zīmēšanās procesā; 3.Izstrādāt rekomendācijas pirmsskolas skolotājiem par 5 - 6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes attīstību sekmēšanu zīmēšanas procesā. Pirmajā pētījuma daļā tiks analizētas psihologu un pedagogu teorētiskās atziņas par 5 - 6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes attīstības sekmēšanu zīmēšanas procesā. Otrajā pētījuma daļā tiks izpētīts 5 - 6 gadus vecu bērnu rakstītprasmes attīstības sekmēšanu zīmēšanas procesā, tiks veikta un fiksēta pētījuma darba gaita, pedagoģiskais vērojums, datu analīze.

The first part of the study will analyze the theoretical knoThe author of the qualification thesis is Vita Krieviņa, the supervisor is Dr. fed up Antra Randoha. The topic of the qualification paper is "Promoting the development of writing skills of 5-6-year-old children in the process of drawing", the qualification paper has 33 pages, 2 tables and 10 pictures, 1 appendices and used 29 literary sources . The purpose of the study: To theoretically analyze and practically study the development of writing skills of 5-6-year-old children in the process of drawing, to develop recommendations for preschool teachers to promote the development of writing skills of 5-6-year-old children in the process of drawing. Key words: literacy, preschool, drawing Tasks set by the research: 1.To analyze the theoretical knowledge of pedagogues and psychologists about promoting the development of writing skills in the process of drawing for 5-6-year-old children; 2.Investigate promoting the development of writing skills of 5-6-year-old children in the process of drawing; 3.Develop recommendations for preschool teachers on promoting the development of writing skills of 5-6-year-old children in the process of drawing. wledge of psychologists and pedagogues about promoting the development of writing skills of 5-6-year-old children in the process of drawing. In the second part of the study, promoting the development of writing skills of 5-6-year-old children in the process of drawing will be investigated, the work progress of the study, pedagogical observation, data analysis will be carried out and recorded.
Promoting the development of writing skills of 5 - 6 year-old children in the process of drawing
Keywords: Izglītības zinātnes; rakstītprasme; pirmsskola; zīmēšana; literacy; preschool