Personu kriminālprocesuālā izdošana- problēmjautājumi - Rozīte, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Ir panākts darbā izvirzītais mērķis, proti, veikta personu izdošanas institūta vēsturiskās attīstības, tā starptautiskās tiesiskās regulēšanas formas, izdošanas pamatprincipu, veidu un ekstradīcijas tiesiskās regulēšanas īpatnību izpēte. Izpētes rezultātā autors realizējis izvirzītos uzdevumus: -veikta personas izdošanas procesa kopējo principu izpēte; -norādītas personu izdošanas divu sistēmu (Eiropas Savienības Valstīm vai trešajai valstij) atšķirībās; -veikta dažādu valstu noslēgto starptautisko līgumu un konvenciju, kā arī nacionālās likumdošanas analīze,; -noskaidroti personas izdošanas atteikumu un pienākumu kritēriji, noziedzīgo nodarījumu, par kuru var piemērot izdošanu, definējumu metodes. Izpētes rezultātā autors sniedzis priekšlikumus Latvijas kriminālprocesuālo normu pilnveidošanai. Atslēgas vārdi: Starpvalstu līgumi. Izdošanas pamats. Apcietinājums. Cilvēktiesības. Lēmums. Izdošanas atteikums.

The objective – to analyze historical evolution of the persons extradition, it's forms of international regulation, general principles, kinds and differences in the regulatory framework – the Author has achieved. As a result of the research the Author has shown the following: -the analyze of the common principles of persons extradition process; - the differences between two extradition systems (EU and 3rd countries); -regulatory problems between international agreements and conventions, and national regulatory framework; -the reasons of the persons extradition rejection, as well as criteria for duties, definition methods of the criminal offences (resulting extradition). At the end of the research the Author offers suggestions for improvement of the criminal(processual) legal norms.
Extradition of persons-issues of concern
Keywords: Juridiskā zinātne