Vispārinātie un jaukto efektu modeļi telpiskiem datiem - Filatovs, Viktors (Latvijas Universitāte, 2016)
Šis darbs ir veltīts vispārināto un jaukto modeļu veidošanai telpiskiem datiem. Darbā ir dots teorētisks apraksts par telpiskām statistikām, to korelāciju un ar kādām metodēm to novērot. Darbs satur vispārināto lineāro, vispārināto aditīvo modeļu aprakstu, kā arī šo modeļu paplašinājumus vispārināto lineāro jaukto modeli un vispārināto aditīvo jaukto modeli. Telpiskiem datiem tiek konstruēti modeļi.

This document is about generalized and mixed models for spatial data. It contains description about spatial statistics, spatial correlation and what methods can be used to diagnoze it. It also contains description about generalized linear and additive models with their extensions generalized linear mixed models and generalized additive mixed models. Models are constructed for spatial data.
Generalized and mixed effect models for spatial data
Keywords: Matemātika; telpiskās statistikas; vispārinātie modeļi; jauktie modeļi; telpiskā autokorelācija