3-4 gadīgu bērnu runas attīstības sekmēšana izmantojot pirkstiņrotaļas - Grasa, Aivija (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba nosaukums: 3-4 gadīgu bērnu runas attīstības sekmēšana izmantojot pirkstiņrotaļas. Darba autore: Aivija Grasa. Darba zinātniskā vadītāja: Dr. paed. Antra Randoha. Darba apjoms: 50 lappuses, 8 tabulas, 12 attēli, 2 pielikumi. Atslēgas vārdi: sīkā motorika, valodas attīstība, 3 - 4 gadīgiem bērniem, pirkstiņrotaļas. Pētījuma mērķis: Noskaidrot valodas attīstību 3 – 4 gadīgiem bērniem, izmantojot pirkstiņrotaļas. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, 2 nodaļām un apakšnodaļām, ieteikumiem, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Pirmajā nodaļā tika pētīta 3 – 4 gadīgu bērnu valodas un runas attīstība, rotaļas raksturojums un metodiskie paņēmieni runas attīstības sekmēšanai, izmantojot pirkstiņrotaļas. Otrajā nodaļā ir aprakstīta pētījuma gaita un tā analīze.

Title of the qualification work: “3-4 years old children’s speech development using fingerplay” Author: Aivija Grasa Supervisor: Dr. paed. Antra Randoha Workload: 50 pages, 8 tables, 12 pictures and 2 attachments. Keywords: Motor skills, development of speech, children's 3-4 years old, fingerplay. Objective of the study: Find out speech development to 3 – 4 years old children using fingerplay in pedagogical activity. Qualification work contains of introduction, 2 sections and subsections, recommendations, conclusions, list5 of used literature and attachments. In the first section was studied 3-4 year old childrens language and speech development, description of play and methodological techniques of speech development. In the second section is the description of the research and it’s progress and it’s analysis.
3-4 years old childrens speach development using finger play
Keywords: Izglītības zinātnes; Pirkstiņrotaļas; Valoda; Runa; Sīkā motorika