Vidusskolas matemātikas uzdevumi ar ieteikumiem - Bitte, Veronika (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbs „Vidusskolas matemātikas uzdevumi ar ieteikumiem” ir izstrādāts kā palīglīdzeklis matemātikas skolotājiem. Darbs satur četras nodaļas un pielikumu. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta matemātika kā sistēma un process, kā arī matemātikas neiro-bioloģiskie aspekti. Otrajā nodaļā tiek aplūkoti matemātikas uzdevumi, kuriem tiek sniegti risināšanas ieteikumi. Trešajā nodaļā tiek analizēti matemātikas uzdevumu un tiem sniegto ieteikumu aprobācijas rezultāti. Ceturtajā nodaļā tiek parādīti detalizēti uzdevumu atrisinājumi. Diplomdarba pielikumā tiek aplūkotas svarīgākās matemātikas formulas un teorēmas.

The Diploma thesis „Mathematical problems for secondary school with recommendations” is developed as the help to mathematics teachers. It consists of four parts and a supplement. The first part describes mathematics as a system and a process, and there are also some neurobiological aspects of mathematics stated. In the second part the author considers some mathematical problems with recommendations for solving them. The third part of the thesis analyses the results of approbation of mathematical problems with certain solving recommendations. And in the fourth part of the thesis are presented detailed solutions of the problems. The supplement contains most useful mathematical formulas and theorems.
Mathematical problems for secondary school with recommendations
Keywords: Pedagoģija