Darbs ar saplāksni mājturības un tehnoloģiju stundās - Austrums, Uldis (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba mērķis ir izveidot mācību saturu tēmai „Darbs ar saplāksni mājturības un tehnoloģiju stundās”, aprobēt to pedagoģiskajā praksē, kā arī analizēt iegūtos rezultātus. Darbā ir analizēta speciālā literatūra par saplāksni, noskaidrotas pusaudžu vecumposma pedagoģiskās un psiholoģiskās īpatnības, izstrādāts tematiskais plāns darbam ar saplāksni, darba vērtēšanas kritēriji, veikta pedagoģiskā darbība, anketēti skolēni un izdarīti secinājumi. Diplomdarbs ir aprobēts Friča Brīvzemnieka pamatskolā 5 A, B, C klasēs. Darba apjoms ir 75 lpp., tas sastāv no 4 nodaļām un 10 apakšnodaļām. Atslēgas vārdi: saplāksnis, mājturības un tehnoloģijas stunda, darba drošība, mācību saturs.

The main aim of the Graduation Paper is to develop teaching content for the theme „Work with Plywood during Lessons of Handicraft and Technology”, to approbate it during teaching practice and to analyze the results obtained. In this Paper the author has analysed selected literature about plywood, has studied and clarified pedagogical and psychological peculiarities of adolescent period, has developed thematic plan for work with plywood, has worked out criteria for assessment of this work, has carried out pedagogical activities and has drawn the conclusions. The Graduation Paper was approbated in forms 5 A, B and C at Primary school named after Fricis Brivzemnieks. The Paper has been typed on 75 pages; it is divided into 4 chapters and 10 sub-chapters. The following key words are used in the Paper: plywood, lesson of handicraft and technology, labour safety, content of teaching.
Work with plywood at home economics and techologies lessons
Keywords: Pedagoģija