Spēlētāju attieksme pret sievietes tēlu "Grand Theft Auto V" videospēlē - Endelis, Markuss (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbam izvēlētā tēma ir spēlētāju attieksme pret sievietes tēlu “Grand Theft Auto V” videospēlē. Darba mērķis ir veikt teorētiskā ietvara apskatu, veikt intervijas ar videospēles “GTA V” spēlētājiem un spēlētājām, kā arī anketēšanu, lai noskaidrotu, kāds ir patērētāju viedoklis par sievietes tēla nozīmību videospēlē un kāda ir viņu attieksme attiecībā pret to. Teorētiskajā daļā apskatīta literatūra par populāro kultūru un aprakstītas videospēles kā populārās kultūras fenomens. Tāpat apskatīta literatūra par spēļošanas teoriju. Tam seko apraksts par mediju ietekmi un dzimuma jēdziens. Metodoloģija – intervija un aptauja. Empīriskajā daļā apkopotas intervijas un veiktas to analīzes, kā arī aptauja, lai uzzinātu auditorijas viedokli.

The subject chosen for this bachelor’s thesis is “Attitudes of Players Towards the Female Character in the Video Game “Grand Theft Auto V”. The main task of this thesis is to provide a theoretical framework overview, conduct interviews with players of the "GTA V" video game, as well as surveys to determine the consumers opinion on the significance of the female character in the video game and their attitude towards it. The theoretical part includes a review of literature on popular culture and descriptions of video games as a popular cultural phenomenon. It also covers literature on gaming theory, followed by a discussion on media influence and the concept of gender. The methodology used involves interviews and surveys. In the empirical part, the interviews are summarized and analyzed, along with the survey results, to understand the audience's opinions.
Attitudes of Players Towards the Female Character in the Video Game "Grand Theft Auto V"
Keywords: Komunikācijas zinātne; GTA; videospēles; dzimums; mediji; seksualizācija