Ar datoru saistīta krāpšana: aktuālās problēmas - Janums, Juris (Latvijas Universitāte, 2014)
Patlaban Krimināllikumā kā atsevišķs patstāvīgs noziedzīgs nodarījums nav paredzēta identitātes zādzība, kas autora skatījumā ir trūkums, ņemot vērā pēdējā laika notikumus saistībā ar finanšu identitātes zādzībām, piemēram, Imantas hakera lietu, kā arī doktrīnā pastāvošo aktuālo diskusiju par identitātes zādzību. Tāpēc autors darbā noskaidro vai Krimināllikumā nepieciešams atsevišķi paredzēt identitātes zādzības sastāvu. Lai sasniegtu mērķi, autors aplūko un analizē ar datoru saistītas krāpšanas un finanšu identitātes zādzību saistīto krimināltiesisko regulējumu un aktuālitātes praksē Latvijā un ārvalstīs, un piedāvā savus risinājumus, tostarp, papildināt Krimināllikumu ar jaunu noziedzīgu nodarījumu „Personas identitātes zādzība”. Atslēgvārdi: Krimināllikums, datornoziegumi, ar datoru saistīta krāpšana, datorkrāpšana, identitātes zādzība

At the moment, the Criminal Law in Latvia doesn’t have singular offense of identity theft, and from the author's point of view, this is deficiency, since nowadays it is very actual issue - for example Gozi virus co-creator’s a/k/a Imanta hacker case in Latvia, and the on-going debate on identity theft in criminal law doctrine. To solve this issue, author analizes Criminal Law regulation and cases of computer-related fraud and identity theft in Latvia and worldwide, and subsequently the necessity of singular identity theft offence. Afterwards author offers his solutions to issues and also suggests append Criminal Law with new offense “Person’s identity theft”. Keywords: The Criminal Law, computer crimes, computer-related fraud, computer fraud, identity theft
Current issues of computer- related fraud
Keywords: Juridiskā zinātne