Māras Ķimeles režija (1997- 2006) - Ģībiete, Linda (Latvijas Universitāte, 2007)
Māras Ķimeles režija (1997 – 2006) // Bakalaura darbs. – Rīga, Latvijas Universitāte, 2007. - 79 lpp. Darbu veido ievads, četras nodaļas, secinājumi un izmantotās literatūras saraksts. Māra Ķimele jau gandrīz četrdesmit gadus ir viena no vadošajām personībām Latvijas režijā. Savas darbības laikā viņa iestudējusi vairāk nekā astoņdesmit izrādes gandrīz visos Latvijas profesionālajos teātros, izaudzinājusi daudzus aktierkursus un strādājusi kā režijas pedagoģe. Radošo briedumu režisore sasniegusi 80. gados, taču viņa spējusi veiksmīgi iekļauties arī postmodernās mākslas nosacījumos, kas līdz ar jaunas režisoru paaudzes ienākšanu noformējās 90. gados un 21. gadsimta sākumā. Bakalaura darba mērķis ir aplūkot un analizēt Māras Ķimeles režijas galvenās tendences un to izpausmes viņas būtiskākajos pēdējo desmit gadu laikā tapušajos iestudējumos.

Stage direction by Mara Kimele (1997 – 2006) // Bachelor’s paper. – Riga, University of Latvia, 2007. - 79 p. For several decades Mara Kimele has been one of the leading personalities in Latvian stage direction. She has staged more than eighty performances in almost all Latvian theatres during her career. She has also brought up many professional actors and theatre directors. Mara Kimele reached her creative maturity already in the 80’s, however she has managed to adapt herself to the conditions of postmodern art, that formed in the 90’s and in the beginning of the 21st century together with the incoming generation of stage directors. The aim of the bachelor’s paper is to examine the main tendencies of the stage direction by Mara Kimele and analyze their manifestations in her most relevant productions of the latest decade.
Stage Direction by Mara Kimele (1997-2006)
Keywords: Filoloģija