Kompresijas apģērba ietekme uz sportista atjaunošanos - Gajevskis, Artjoms (Latvijas Universitāte, 2024)
Kompresijas apģērbs mūsdienās ir kā viena no izplatītākajiem atjaunošanas metodēm sportā. Lai gan daži sportisti uzskata, ka tas palīdz fiziskās slodzes vai atveseļošanās laikā, faktiskie CG ieguvumi ir neviennozīmīgi un prasa vairāk pētījumu.

Compression garments are nowadays one of the most common recovery methods in sport. Although some athletes find it helpful during exercise or recovery, the actual benefits of CG are ambiguous and require more research.
The effect of compression garments on athlete recovery
Keywords: Sporta zinātne; atjaunošana; kompresijas apģērbs; uztvertais muskuļu sāpīgums; aizkavētais muskuļu sāpīgums; iekaisums