SIA „Papīrfabrika "LĪGATNE"" attīstības iespēju izvērtējums - Lemberga, Klinta (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir, balstoties uz SIA „Papīrfabrika „LĪGATNE”” gada pārskatu informāciju, veikt uzņēmuma finansiālā stāvokļa izvērtēšanu, atklāt trūkumus un nepilnības, izvērtēt attīstības iespējas un izstrādāt priekšlikumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Darbā sniegts uzņēmuma un nozares vispārīgais raksturojums un analīze. Darbā izzināti viedokļi par finanšu analīzes rādītāju aprēķiniem, apkopoti secinājumi un ieteikumi uzņēmuma vadībai, analizētas uzņēmuma attīstības iespējas. Pētījumā secināts, ka analizēto periodu laikā uzņēmuma finansiālais stāvoklis nav stabils. SIA „Papīrfabrika „LĪGATNE”” ir liels saistību apjoms, kas traucē veiksmīgai attīstībai. Darbā veiktā analīze un pētījums pamatojas uz LR likumdošanas aktu prasībām, Latvijas un ārvalstu zinātnieku darbiem, internetā pieejamiem materiāliem, kā arī SIA „Papīrfabrika „LĪGATNE”” nepublicētiem datiem. Darbs satur 63 lapas, 2 attēlus, 9 tabulas, 3 pielikumus. Atslēgvārdi: attīstība, analīze, grāmatvedība

The objective of the diploma based on the annual report information Ltd. Paper Mill „Ligatne” is to carry out the assessment of the financial position, to detect deficiencies and imperfections, as well as to assess development opportunities and to develop proposals to improve the financial situation. Diploma contains general company and industry characteristics and analysis. Diploma comprises inquired opinions parameter estimates, summarized conclusions and recommendations to management of enterprise, analyzed development opportunities. The study concluded that the company’s financial situation is inconsistent at the analyzed years. Company has a large commitments which interfere development. Diploma’s analysis and research is based on the legislation of the Republic of Latvia, scientific works, materials available on the Internet and Paper Mill "Ligatne" Ltd. unpublished data. Diploma contains 63page, 2images, 9charts, 3attachments. Keywords: development, analysis, accounting
Evaluation of Development Oportunities in Paper Mil "LIGATNE" Ltd
Keywords: Ekonomika