Krimināllikuma soda noteikšana un piemērošana tiesu praksē - Ņikitina, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba autore Viktorija Ņikitina. Maģistra darba temets „Krimināllikuma soda noteikšana un piemērošana tiesu praksē”. Darba tēmas aktualitāte saistīta ar svarīgumu pareizi interpretēt un piemērot Latvijas Krimināllikuma sodus par izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem. Maģistra darba problēmas būtība ir spēkā esošā Krimināllikuma sodu sistēmas trūkumi. Mērķis ir noskaidrot Latvijas kriminālsodu sistēmas trūkumus un piedāvāt risinājumus, kā tos izslēgt no Krimināllikuma. Mērķa sasniegšanai maģistra darbā risināmie uzdevumi: 1. noskaidrot un raksturot LR Krimināllikuma spēka esošus pamatsodus un papildsodus; 2. izpētīt kriminālsodu piemērošanas procesā iespējamo problemātiku; 3.izpētīt un analizēt tiesu praksi, lai noskaidrot, kā tiek piemēroti kriminālsodi un sasniegti soda mērķi. 4.salīdzināt ārvalstu sodu sistēmas ar Latvijas sodu sistēmu, lai izslēgt Latvijas sodu sistēmas trūkumus. Maģistra darba izstrādāšanas gaitā tika iegūti konkrēti rezultāti, un darba secinājumos ir izvirzīti ierosinājumi. Maģistra darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotas literatūras saraksta, no anotācijām, tiesas spriedumiem un avotu saraksta. Maģistra darbs sastāv no 55 lapaspusēm un pielikumiem, darba izstrādāšanā ir izmantoti literatūras avoti, normatīvie akti, tiesas spriedumi. Maģistra darba atslēgvārdi: sods, kriminālsodu sistēma, piemērošana, tiesu prakse, grozījumi.

The author of MPhil Viktorija Nikitina. The subject of MPhil is „Punishment of the criminal law, determination and using in judicial practice”. The actuality of the MPhil subject is connected with an importance of correct interpretation and application of Latvian Criminal law sentences for committed crimes. The problem point of the MPhil is the disadvantages of existing criminal law system of punishment. The aim is to clarify the disadvantages of Latvian criminal sentence system and to propose the solution of how to exclude them from the Criminal law. In order to land the targets dealt with of MPhil: 1.to clarify and to describe LR existing criminal law primary sentences and additional sentences; 2.to investigate prospective problems of criminal sentences application process; 3.to investigate and to analize the case law, in order to clarify, how criminal sentences and sentence landing are applied. 4.to compare the foreign sentence system to Latvian sentence system, in order to exclude disadvantages of Latvian sentence system. Over the MPhil development the concrete results were achieved, and in the MPhil conclusions initiatives were advanced. MPhil contains the introduction, four parts, Conclusions and propositions, the list of used literature, resumes, verdicts and the list of sources. MPhil contain 55 pages, in the work development the literary sources, normative acts and the verdicts were used. The keywords of MPhil are: sentence, criminal sentence system, application, case law, amendments.
The determination and application of criminal law sentence in case law
Keywords: Juridiskā zinātne