Tiešsaistes lomu spēle: Pirāti - Evertovskis, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2011)
Kvalifikācijas darba gaitā ir izveidota Tiešsaistes lomu spēle: Pirāti - tīmeklī bāzēta pārlūkprogrammā lietojama spēle, kurā spēlētāji var iejusties pirāta lomā, veicot dažādas laupīšanas. Par laupīšanās iegūto zeltu, spēlētāji var sev iegādāties ieročus un bruņas, lai kļūtu spēcīgāki. Par veiktajām darbībām spēlētāji iegūst pieredzi, pēc kuras tiek noteikti labākie no labākajiem. Mājaslapā ir arī ziņu sadaļa un lietotājiem ir nodrošinātas iespējas komunicēt savā starpā.

Online RPG: The Pirates - a web browser game is created as a result of this work, in which players are able to live a pirate life by performing various robberies. With the gold gained from robberies players can buy weapons and armor, thus becaming get more powerful. For perfomed actions players gain expierence, by which are determined the best of the best. The website also includes news section and it is provided for users to communicate with each other.
Online RPG: The Pirates
Keywords: Datorzinātne