Laulība starptautiskajā Krišnas apziņas biedrībā - Čirksta, Edmunds (Latvijas Universitāte, 2013)
Savā darbā par tēmu - Laulība Starptautiskajā Krišnas Apziņas Biedrībā, es esmu aprakstījis to, kā Krišnas Apziņas Biedrības locekļi balsta savu laulību nevis uz emocijām un savstarpējo pieķeršanos, bet gan uz pienākumu, un kopēju kalpošanu Visaugstākajam Dieva – Krišnam. Laulība ir sabiedrības pamats. Uz tās balstās kultūras, nācijas, un sabiedrības attīstība. Mana darba mērķis ir iepazīstināt sava darba lasītājus ar eiropiešiem svešas, varētu teikt, eksotiskas kultūras ģimenes modeli. Cilvēki bieži nemāk veidot pareizas attiecības ģimenē, tāpēc tās bieži izjūk. Cilvēkam, lai izveidotu noturīgu un laimīgu laulību ir vajadzīgas zināšanas. Starptautiskās Krišnas Apziņas Biedrības pārstāvji piedāvā šādas atbildes. Viņu laulība balstās uz stingru pienākuma, jeb dharmas pildīšanu un kopīgu kalpošanu Visaugstākajam Dievam – Krišnam. Tas ir veids, kādu viņi piedāvā, lai laulība būtu laimīga.

In my paper on the subject „Marriage in International Society for Krishna Consciousness” I have described that the members of International Society for Krishna Consciousness don’t base their marriage on emotion and attachment, but on duty and united service to the Highest God – Krishna. Marriage is the foundation of society. Culture, nations and the development of society is based on it. The goal of my paper is to introduce the reader with a family model that is of a foreign or even exotic culture to Europeans. People often don’t know how to have correct family relationships, therefore they break apart. People need knowledge to create a stable and joyful marriage. Representatives of International Society for Krishna Consciousness offer solutions. Their marriage is based on strict responsibility (dharma) and joint service to the Highest God – Krishna. It is the way they offer for a successful marriage.
Marriage in International Society for Krishna Consciousness
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne