Zīmols kā laikmeta simbols jaunākajā latviešu literatūrā (2000–2011) - Korneta, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā „Zīmols kā laikmeta simbols jaunākajā latviešu literatūrā (2000 – 2011) tiek apskatīti šajā laikā posmā tapušie, latviešu autoru prozas darbi, kuros parādās zīmolu nosaukumi. Maģistra darba teorētiskajā pētniecībā apskatīts zīmola termins un zīmola jēdziena funkcionālā iedarbība uz patērētāju sabiedrību. Maģistra darba praktiskajā pētniecībā ir apskatīti un analizēti Paula Bankovska darbi. Darbā būs lasāms arī komparastīvisks salīdzinājums Paula Bankovska romānam „Eiroremonts” ar reklāmas aizkulišu atmaskotāju, franču prozas autoru Frederiku Beigbedera romāniem „14, 99€” un „Romantiskais egoists”, to vēstījuma līdzības un sarakstīšanas laika similaritātes dēļ. Iegūtie rezultāti liecina, ka zīmoli kalpo kā simboli mūsdienu laikmetam un literatūra to attēlo. Atslēgvārdi: zīmols, simbols, Pauls Bankovskis, Frederiks Beigbeders, reklāma, mārketings, 21. gadsimts

In master degree qualification work „Brand as century symbol in contrepompary latvian literature (2000 – 2011) is look to literature, which is written in this time, by latvian authors, where could read a brand names in narrative. In theorethical part of master qualification work is look to brand definitions un functionally meaning to consumer society. In practical part of master qualification work is look and analyze about Paula Bankovska, Daces Rukšānes, Andra Pētersona and Vilis Lācītis contrepompary literature, where could seen the brand names as symbols for 20th – 21st century signs. The results of research shown that, than brand are symbols for present days century and literature draw it. Key names: brand, symbol, P. Bankovskis, Fr. Beigbeder, commercial advertisment, marketing, 21. st century
Brand as Century Symbol in Contemporary Latvian Literature (2000–2011)
Keywords: Filoloģija