Vēstījuma tehniku analīze M. Puzo romānā „Krusttēvs” - Strautniece, Anete (Latvijas Universitāte, 2014)
Katram stāstam ir savi paņēmieni, kas tiek izmantoti, lai padarītu to lasītājam pievilcīgu. Meistarīgi manipulējot ar tādām tehnikām kā skatupunktu, notikumu secību un tēla balsi autors padara literāro darbu neaizmirstamu, padara to par darbu, kuru visi vēlas lasīt. Pētījums koncentrējas uz vēstījuma tehniku ietekmi uz stāsta ziņojumu. Bakalaura darbā pētītas vēstījuma tehnikas Mario Puzo romānā "Krusttēvs." Tamdēļ ir izveidota teorētiskā bāze par vēstījuma tehnikām, kā arī veikta vēstījuma tehniku analīze romānā “Krusttēvs.” Analīze ļauj secināt, ka vēstījuma tehnikas, mainot perspektīvu , pārveidojot hronoloģisko notikumu secību, uzturot spriedzi un neziņu, kā arī ieviešot ievietotos stāstus, kas palēnina stāsta uztveri, manipulē ar lasītāju uztveri. Atslēgvārdi : Krusttēvs , vēstījuma tehnikas, perspektīva, laika aspekts , iestrādātais vēstījums, neziņa.

Every narrative has its own techniques that are used to make it appealing to the reader. By skilfully manipulating such techniques as point of view, sequence of events and character’s voice the author creates an unforgettable literary work that catches the attention of any reader. The theses focuses on the effects narrative techniques have on the message of the story. The bachelor paper investigates narrative techniques in Mario Puzo’s novel “The Godfather.” Thus theoretical framework regarding the theory of narrative techniques is created and the use of narrative techniques in “The Godfather” is analyzed. The analysis concludes that narrative techniques manipulate the readers’ perception by altering perspective, transforming the chronological sequence of the events as well as sustaining suspense by introducing imbedded narratives that slow down the story intake and allow for a larger impact of the message. Key words: Godfather, narrative techniques, perspective, temporal aspect, embedded narrative, suspense.
Analysis of Narrative Techniques in ‘The Godfather’ by M. Puzo
Keywords: Valodniecība