Bērnu adopcijas politika Latvijā tās process un problēmas - Dumpe, Marta (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba “Bērnu adopcijas politika Latvijā tās process un problēmas” mērķis ir apskatīt informāciju un izanalizēt adopcijas politiku Latvijā. Darba ietvaros tiks apskatītas, kādas, kādas ir adopcijas stiprās puses, vājās puses, kā arī tendences laika posmā no 2003. gada līdz 2019. gadam. Darba teorētiskajai daļai izmantota tiek sociālās politikas teorija. Darba pētījums ir fokusēts uz Latvijas adopcijas politikas analīzi. Darbā tiks izmantots kvalitatīvās pētījuma metodes veids –kvalitatīva dokumentu analīze. Pētījuma rezultātā konstatēts, ka adopcijas tendences laika posmā no 2003. gada līdz 2018. gadam ir uzlabojušās, savukārt ar 2018.gadu tendences, sāk pasliktināties. Darba tapšanas laikā, valdībā tika pieņemts lēmums, kas var nākotnē adopcijas tendences pasliktināt vēl.

The aim of the work “Child Adoption Policy in Latvia, its Process and Problems” is to look at information and analyze adoption policy in Latvia. The work will look at the strengths, weaknesses and trends of adoption process in the period from 2003 to 2019. The theory of social policy is used for the theoretical part of the work. The research of the work is focused on the analysis of Latvia 's adoption policy. The type of qualitative research method will be used in the work - qualitative document analysis. The study found that adoption trends in the period from 2003 to 2018. The year 2018 has improved, but with 2018 the trends are starting to deteriorate. At the time of work writing, government made a decision, that could exacerbate future adoption trends.
Childrens adoption policy in Latvia, its process and problems
Keywords: Politikas zinātne; Sociālā politika; adopcijas politika; adopcijas process; adopcija uz ārvalstīm