Pacienta adaptācija pēc apakšējo ekstremitāšu dažādu līmeņu amputācijas - Prosvirnina, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir „Pacienta adaptācija pēc apakšējo ekstremitāšu dažādu līmeņu amputācijas”. Pētījums par šo tēmu palīdzēs saprast, kā pacienti pēc amputācijas adaptējas jaunajiem dzīves apstākļiem. Pētījuma mērķis ir analizēt pacienta adaptāciju jaunajiem dzīves apstākļiem pēc apakšējo ekstremitāšu amputācijas. Pētījuma izmantota kvantitatīvā metode. Pētījuma uzdevumi: analizēt literatūru par pacienta adaptāciju pēc apakšējo ekstremitāšu amputācijas; izveidot pētījuma instrumentu - aptaujas anketu - adaptācijas aspektu identificēšanai; apstrādāt un analizēt pētījuma datus; apkopot secinājumus un rekomendācijas. Darba hipotēze apstiprinājās. Atslēgvārdi: apakšējās ekstremitātes, amputācija, adaptācija, anketa.

Theme of the bachelor’s work is “Adaptation of patient after amputation of lower extremities on different levels”. Research of this issue will help to understand how patients adapt to the new conditions of life after the amputation. Target of the research is analyzing adaptation of patient to the new conditions of life after amputation of lower extremities. In research was used quantitative method. Goals of the research: to analyze literature on adaptation of patients after amputation of lower extremities; to create instrument of research - questionnaire – for identification of aspects of adaptation; to process and analyze research data; to summarize conclusions and recommendations. Hypothesis of research proved to be true. Keywords: lower extremities, amputation, questionnaire.
Adaption of patient after the amputation of lower extremities on different levels
Keywords: Medicīna