Latvijas politisko partiju finansēšanas modelis-pārvaldības uzlabošanas instruments - Radčenko, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darbā ir analizēts politisko (organizāciju) partiju finansēšanas modelis un tā ietekme uz pārvaldību Latvijā. Darba gaitā tika identificētas politisko partiju finansējuma nepilnības un trūkumi. Saskaņā ar maģistra darba mērķi, tika aplūkoti dažādi politisko partiju finansēšanas modeļa elementi un izstrādāti ieteikumi atbildīgajām institūcijām politisko organizāciju (partiju) modeļa pilnveidošanai. Darbam ir 102 lappuses, tas sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, 54 bibliogrāfiskiem avotiem latviešu, angļu un vācu valodās. Papildus tam darbā ir iekļautas 5 tabulas un 3 pielikumi.

The master’s thesis analyses the political party funding model and its impact on governance in Latvia. Shortcomings and deficiencies were identified during the preparation of the paper. In accordance with the aim of the master’s thesis, various elements of the political party funding model were considered and theoretical findings, recommendations were developed for responsible authorities to improve the model of political parties. The paper has 102 pages; it consists of an introduction, 3 chapters, conclusions and recommendations, 54 bibliographic sources in Latvian, English and German. In addition, the paper includes 5 tables and 3 appendices.
The financing model of Latvian political parties – instrument for governance improvement
Keywords: Vadībzinātne; finansēšanas modelis; laba pārvaldība; uzticēšanās politiskajām partijām; funding model; good governance