Tirdzniecības attīstības tendences Baltijas valstīs un to ietekme uz valstu ekonomisko izaugsmi - Nemme, Evita (Latvijas Universitāte, 2012)
Viens no ekonomiskās izaugsmes ietekmes faktoriem ir starptautiskā tirdzniecība. Starptautiskā tirdzniecība ietekmē valstu ekonomiskās izaugsmes tempu vai to lejupslīdi, ietekmē vispārējo valsts labklājības līmeni. Diplomdarbā tiek veikta statistikas datu analīze. Diplomdarba izvirzītais uzdevums ir izanalizēt Baltijas valstu tirdzniecības attīstības tendences un to ietekmi uz valstu ekonomisko izaugsmi. Pētījuma daļā tiek veikta eksporta, importa attiecībā pret iekšzemes kopproduktu uz vienu iedzīvotāju datu pāru korelāciju. Veikt secinājumus un priekšlikumus vadoties pēc diplomdarbā veiktajiem pētījumiem balstoties uz darba autores secinājumiem darba izpildes procesā. Galvenais secinājums – Starptautiskajai tirdzniecībai ir būtiska loma valstu ekonomikas izaugsmes procesā. Ārējā tirdzniecība un valstu ekonomiskā izaugsme ir savstarpēji cieši saistīti valstu ekonomiskās attīstības procesā.

One of the economic growth factors is impact of international trade. International trade can affect economic growth or recession, international trade affecting the overall national level of welfare. In diploma thesis are carried out statistical data analysis. The present paper main task is to analyze the Baltic States trade tendencies and their impact of national economic growth. Part of the research study is carried out exports, imports relations with GDP per capita data pair correlation. Take the conclusions and recommendations based on diploma thesis author conclusions execution of work process. The main conclusion – International trade plays an important role for economic growth process. Foreign trade and national economic growth are closely related in national economic development process.
Trading development tendencies in the Baltic States and their impact on national economic growth
Keywords: Ekonomika