Ceļojumu apdrošināšanas polišu analīze un patērētāju uzvedība - Balašova, Karīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs “Ceļojumu apdrošināšanas polišu analīze un patērētāju uzvedība” izstrādāts ar mērķi analizēt ceļojumu apdrošināšanas polišu piedāvājumu un patērētāju uzvedību šajā segmentā, lai identificētu galvenās problēmas un izstrādātu ieteikumus to risināšanai. Ceļošana kļūst arvien pieejamāka un daudzveidīgāka, taču ar to saistītie riski nekļūst mazāki. Ceļojumu apdrošināšana ir būtisks finansiālās drošības elements, kas aizsargā patērētājus pret negaidītiem izdevumiem saistībā ar veselību, bagāžu, kavētiem vai atceltiem lidojumiem un citām ceļošanas nelaimēm. Taču patērētāju izpratne par apdrošināšanas polišu klāstu, to segumu un izmaksām bieži ir ierobežota, kas var ietekmēt viņu spēju pieņemt informētus lēmumus. Bakalaura darbā tiek analizēts ceļojumu apdrošināšanas polišu tirgus, kas ietver dažādu apdrošināšanas kompāniju piedāvātos apdrošināšanas produktus, to segumu, nosacījumus un cenas, kā arī to, kā šie faktori ietekmē patērētāju izvēles un lēmumu pieņemšanas procesu.

The bachelor’s thesis "analysis of travel insurance policies and consumer behaviour" has been developed with the goal of analysing the offerings of travel insurance policies and consumer behaviour in this segment, to identify key issues and develop recommendations for their resolution. Travel is becoming increasingly accessible and diverse, yet the associated risks do not diminish. Travel insurance is an essential element of financial security, protecting consumers against unexpected expenses related to health, luggage, delayed or cancelled flights, and other travel misfortunes. However, consumers' understanding of the range of insurance policies, their coverage, and costs is often limited, which can affect their ability to make informed decisions. The bachelor’s thesis analyses the travel insurance policy market, which includes various insurance products offered by insurance companies, their coverage, terms, and prices, as well as how these factors influence consumer choices and decision-making processes.
Analysis of travel insurance policies and consumer behavior
Keywords: Ekonomika; ceļojumu apdrošināšana; apdrošināšanas tirgus; patērētāju uzvedība; Latvija