Nabadzības raksturojums Latvijā un Eiropas Savienībā, tās samazināšanas iespējas - Valpētere, Aiga (Latvijas Universitāte, 2009)
Aiga Vaitkuna – Nabadzības raksturojums Latvijā un Eiropas Savienībā, tās samazināšanas iespējas. Nabadzība ir viena no aktuālākajām sabiedrības problēmām ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Vienmēr ir un būs nabadzīgo iedzīvotāju kopums. Nabadzība ir sastopama visos pasaules reģionos un visās valstīs, vienīgi katrā valstī nabadzībai raksturīgs savs dziļums, savi mērogi un radīto problēmu spektrs. Nabadzība ir problēma, ko nevar izskaust vai kopīgiem spēkiem apturēt, to var tikai samazināt un cīnīties, lai ierobežotu trūcīgo iedzīvotāju skaita palielināšanos nākotnē, ko arī sekmīgi īsteno vairākas starptautiskās organizācijas. Bakalaura darba mērķis ir sniegt ieskatu nabadzības teorētiskajos aspektos, izanalizēt nabadzību Latvijā un Eiropas Savienībā, kā arī izpētīt efektīvākās nabadzības samazināšanas stratēģijas. Pētījuma gaitā tika noskaidrotas tās organizācijas, kas sekmīgi īsteno izstrādātos nabadzības samazināšanas projektus pasaulē. Bakalaura darba apjoms ir 80 lapaspuses. Darbā izmantotas 7 tabulas un 10 attēli. Darba uzrakstīšanai izmantoti 64 literatūras avoti. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām un bakalaura darba nobeigumā autors sniedz darba gaitā radušos secinājumus. Bakalaura darba atslēgvārdi: nabadzība; Lākenas indikatori; nabadzības samazināšana nabadzības samazināšanas politika.

Aiga Vaitkuna – Characterization of poverty in Latvia and European Union and poverty reduction. Poverty is one of the most pressing public concerns, not only in Latvia, but throughout in the world. Always has been and will be poor population. Poverty occurs in all regions of the world and in all countries, only the poverty in each country is characterized by it’s depth, it’s scale and the problems created for the spectrum. Poverty is a problem that can not be eliminated or are joining forces to stay, it can only lead to struggle and to limit the indigent population increases in the future, which is also successfully implemented a number of international organizations. The bachelor's work goal is to provide insight into the theoretical aspects of poverty, analysis of poverty in Latvia and the European Union, as well as to explore the most effective poverty reduction strategies. The study course was cleared the organizations, which very successfully implemented projects to reduce global poverty. Bachelor thesis volume is 80 pages. It contains 7 tables and 10 figures. There are 64 references. Bachelor thesis composed of introduction, 3 chapters and conclusion. Bachelor work’s keywords: poverty; the Laeken indicators; poverty alleviation; poverty reduction policies.
Characterization of Poverty in Latvia and European Union and Poverty Reduction
Keywords: Vadībzinātne