Diferencēts mācību process matemātikā pamatskolas klasēs - Baltmane, Evija (Latvijas Universitāte, 2020)
Šī bakalaura darba mērķis ir izstrādāt pedagoģiskajā darbībā pamatotu matemātikas metodisko materiālu diferencētam darbam matemātikā. Darbu veido 4 nodaļas. Pirmajā nodaļā ir izskaidrots diferenciācijas jēdziens un tā elementi. Otrajā nodaļā apskatīts diferencēts mācību process un tā piemēri. Trešajā nodaļā ir aprakstīts darba pētījums un pētījuma laikā iegūto datu apkopojums. Ceturtajā nodaļā aplūkoti un aprakstīti autores izstrādātie diferencēta mācību procesa materiāli matemātikā ar metodiskajiem ieteikumiem to īstenošanai 8. un 9. klasē.

The aim of this research is to develop methodological material for differentiation in mathematics classrooms. Work consists of 4 chapters. The first chapter explains the definition of differentiation and its elements. The second chapter – describes the differentiated study process and gives examples. The third chapter – focuses on research and data analysis about student learning styles. The fourth chapter – summarizes and describes differentiated learning materials for mathematics, including methodological recommendations for their implementation in grades 8 and 9.
Differentiated learning process in math in primary school classes
Keywords: Pedagoģija; diferenciācija; mācīšanās tipi; matemātikas mācību process; mācību vide; mācību saturs