Cilvēku tirdzniecība - Čačka, Aigars (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā autors ir veicis cilvēku tirdzniecības izpēti. Darba mērķis ir izpētīt atbildības par cilvēku tirdzniecības noziegumiem regulējumu Latvijā un iepazīties ar Krimināllikuma attiecīgo normu piemērošanu praksē. Lai sasniegtu šo mērķi, izvirzīti konkrēti uzdevumi, kuru risinājums atspoguļots diplomdarba attiecīgajās nodaļās. Tā darba pirmajā nodaļā izpētīts cilvēku tirdzniecības vēsturiskais aspekts un starptautiski tiesiskais regulējums. Otrā nodaļa ir veltīta cilvēku tirdzniecības jēdzienam un būtībai. Trešajā nodaļā analizēts cilvēku tirdzniecības regulējums atsevišķi Latvijā. Nākamajā, ceturtajā, nodaļā, veikta Krimināllikuma 154.1 panta sastāva analīzē, kurā apskatīts noziedzīga nodarījuma objekts, objektīvā puse un subjekts, subjektīvā puse. Darba piektajā nodaļā apzināta citu valstu pieredze atbildības par cilvēku tirdzniecību regulēšanā. Maģistra darba nobeigumā izdarīti secinājumi un izteikti priekšlikumi par darbā analizēto Krimināllikuma normu un to piemērošanas prakses pilnveidošanu.

In the work of master degree author performed the research of trafficking in human beings. The goal of this thesis is a research of regulation of criminal liability for human trade in Latvia and getting to know application of appropriate chapter of the thesis legal regulations of criminal law in practice. To reach the goal concrete tasks has been brought forward; solution of those is set out in corresponding chapters. In the first part of master’s degree is given a view to historical evolution of human trading and international legislation for it. The second part of degree is dedicated to the concept and essence of trafficking in human. In the third chapter is given the analysis of legal regulation of trafficking in human separately in Latvia. In the next, the fourth chapter, analysis of corpus delicti of the article 154.1 of Criminal Law has been given, in which the object, objective side and subject, subjective side has been examined. In the fifth chapter of the work a view on the human trading condemning legislation in different countries, comparing legislation of those countries with the legislation of Latvia is given. In the end of the work of master degree conclusions and solutions regarding the analysed legal provisions of Criminal Law and improvement of their application has been given.
Human trafficking
Keywords: Juridiskā zinātne