Latvijas un Krievijas dabasgāzes tirgus attīstības cenu nosakosie faktori - Gaveiko, Jaroslavs (Latvijas Universitāte, 2014)
Dabasgāzes tirgus pasaulē pēdējo gadu laikā paliek aizvien nozīmīgāk. Attīstītas jaunas ieguvju tehnoloģijas, kas ļauj strauji palielināt slānekļa gāzes ieguvi. Izpētot aizvien jaunas krātuves, gaidāms, ka dabasgāzes piedāvājuma pieaugums turpināsies. Tomēr vienlaikus gaidāms, ka tuvākajā laikā strauji pieaugs arī pieprasījums pēc dabasgāzes. Vienota pasaules dabasgāzes tirgus vēl nav. Pasaules gāzes tirgū mērķis ir maksimāli palielināt tirgus daļu, piesaistīt jaunus klientus, ārvalstu tirgu apgūšanu, izmaksu samazināšana un konkurētspējas palielināšanu. Darba tiek apskatīta pasaules dabasgāzes tirgus un tā attīstība, mērķi, pieejas un ilgtspējīgas stratēģijas, kuras ir vērstas uz energoresursu drošību un ekonomisko attīstību. Darbā tiek veikta informācijas analīze par Latvijas un Krievijas dabasgāzes tirgus attīstību, kā arī faktori, kuri ietekmē cenu uz energoresursu. Tiek apskatīta jaunie dabasgāzes ieguves projekti un potenciālie virzieni uz dabasgāzes tirgus uzlabošanu.

The natural gas market in the world during the last years remains still meaningful. Developed new mining technology allows to rapidly increasing the shale gas extraction. Exploring new storage is expected that gas supply growth will continue. At the same time expected that in the near future the demand for natural gas will increase sharply. The single world market for natural gas is not created. The global gas market the aim is to increase their market share, to attract new customers, the acquisition of foreign markets, cost reduction and competitiveness. The world focuses on the natural gas market and its development, objectives, approaches and sustainable strategy, which is focused on energy security and economic development. The analysis of the information about natural gas market development in Latvia and Russia, as well as the factors which affecting the price on energy. Natural gas is considered the new mining projects and potential areas for improvement of the natural gas market
Factors of Natural Gas Market Development Price Between Latvia and Russia
Keywords: Ekonomika