Influence of Stakeholders in Decision Making Processes in Hospitals With Regard to Patient Safety Culture - Stadler, Barbara (Latvijas Universitāte, 2019)
Šajā doktora disertācijā uzmanība tiek pievērsta iesaistīto pušu ietekmei uz lēmumu pieņemšanas procesiem veselības aprūpē un pacientu drošības kultūrai. Šīs doktora disertācijas mērķis ir analizēt, kā iesaistītās puses ietekmē lēmumu pieņemšanas procesus attiecībā uz pacientu drošības kultūru, atšķirot sevis uztveri un izpratni par citiem (izpēte attiecas uz Vāciju). Šis pētījums ir balstīts uz atkarības modeli starp lēmumu pieņemšanā iesaistītajām pusēm un pacientu drošības kultūru. Lai definētu pacientu drošību, literatūras apskats tika apvienots ar sešu daļēji strukturētu ekspertu interviju rezultātiem. Minētie rezultāti parāda, ka tēma ir sarežģīta, bet arī, ka pastāv skaidri nozīmīgi ietekmējošie faktori, kas var palīdzēt uzlabot pacientu drošības kultūru, optimizējot lēmumu pieņemšanas procesu katrā slimnīcā.

This doctoral thesis focuses on the influence that stakeholders have in decision making processes in healthcare and patient safety culture. The aim of this doctoral thesis is to analyze how stakeholders do have an influence in decision making processes with regard to patient safety culture by differentiating self-awareness and awareness of others (scope: Germany). This research is based on a dependency model between stakeholders in decision making process and patient safety culture. To define patient safety, a literature review was combined with the results of six semi-structured expert interviews. These results show that it is a complex topic but also that there are clear significant influencers which than can help to improve the patient safety culture by optimizing the decision making process in every hospital.
Iesaistīto pušu ietekme uz lēmumu pieņemšanas procesiem slimnīcās saistībā ar pacientu drošības kultūru
Keywords: Vadībzinātne; Management Science; Business Management