Profesora Cipariņa kluba vēsture un perspektīvas - Kaibe, Zane (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā aprakstīta LU A. Liepas Neklātienes matemātikas skolas organizētā neklātienes matemātikas konkursa „Profesora Cipariņa klubs” norise – apskatīta gan tā vēsture, gan arī galvenie darbības jautājumi mūsdienās. Maģistra darba ietvaros tika izveidoti uzdevumu komplekti konkursam „Profesora Cipariņa klubs” 2010./2011. un 2011./2012. mācību gadā (kopā 120 uzdevumi), izveidoti šo uzdevumu izvērsti atrisinājumi, kā arī attiecīgajos mācību gados organizēts šis konkurss. Darba ietvaros izstrādāti arī divi mācību palīglīdzekļi padziļinātai matemātikas mācīšanai 4. – 9. klasēm, kas balstās uz LU A.Liepas Neklātienes matemātikas skolas 2009./2010. un 2010./2011. mācību gados organizētajām matemātikas sacensībām.

The main issues corresponding the organizing of the correspondence contest „Professor Littledigit’s Club” (organized by LU A.Liepa’s Correspondence Mathematics School) are discussed in the Master paper. The history and present situation of the contest are considered. Problem sets for the contest in academic years 2010/2011 and 2011/2012 has been developed, the problems (120 problems total) and detailed solutions are given in the paper. Two teaching aids of problems and detailed solutions based on the materials of mathematics competitions organized by LU A. Liepas Correspondence Mathematics School in academic years 2009/2010 and 2010/2011 are developed.
Professor Littledigit’s Club: Retrospective and Perspectives
Keywords: Matemātika